LSD INTERVIEWS #02 POKER D'ASOS


Seguimos con el apartado de entrevistas, esta vez con un grupo de BCN, llamado Poker d'Asos. La entrevista es en catalán por respeto a su lenguaje, y si queréis verla traducida solo tenéis que ir a la barra lateral del blog y seleccionar el idioma español el widget llamado "Translate this blog".

1. Rap català o rap en català?

Move: Rap en català. L'escena catalana es l'escena del rap català, però nosaltres fem rap en la nostre llengua, igual que els americans ho fan en la seva. Poden sortir moltes paranoies pensant en com s'hauria d'anomenar. Simplement es rap, musica, i esta per sentir-la i no posar-se a pensar que es, ni per penjar-hi gaires etiquetes mes enllà del so.

2. Què és Poker d'Asos? Quan va néixer? D'on va sorgir el nom?

Move: Poker d'Asos es un grup de 3 xavals del barri de la Barceloneta que un dia van decidir ajuntar-se en un grup per fer rap en català. Ens coneixem tots tres des de que teníem 3 anys, ja que sempre hem anat a la mateixa escola i tots vivim al barri. Jo, en Move, que ja rapejava per la meva compte i en castellà, vaig enterar-me d'un concurs de rap en català organitzat per l'Enderrock on havies de fer un tema i un parell de bolos, i si guanyaves et donaven material de gravació. Sense pensar-ho vaig apuntar-me, em vaig fer un tema ràpid en 30 minuts, gravació tot cutre, i sense saber com, em van seleccionar. Com per al concert necessitava suport d'algun Dj i corista, vaig cridar a l'Alver (que ni rapejava ni hòsties) i al Daidis (que dominava una mica el tema de Dj). Vam anar passant fases fins la final al Hipnotik Festival, així que vam quedar finalistes. Dels 5 premis que prometien, tan sols vam rebre 2, culpa d'una mala organització. Però ens va ajudar a donar el nostre primer bolo i a començar amb el grup. 
Ens diem Poker d'Asos perquè un dia, mentres pensàvem en quin nom posar, vam dir aquest, ens va molar com sonava i així s'ha quedat. No hi han idees de: es que som uns asos, i per això Poker d'Asos, ni res, simplement ens sonava be.

3. Que és per a vosaltres el rap? Què us va motivar a entrar-hi?

Alver: És una pregunta difícil de contestar, ja que no té una resposta gaire concreta, té diverses interpretacions. Per nosaltres el rap no és res, i ho és tot. És a dir, principalment és només música, però més enllà de tot això es una forma de vida (tòpic molt utilitzat però real). El rap pot ser moltes coses que s'engloba en un moviment cultural basat en el respecte, la tolerància, la necessitat d'expressió en un àmbit urbà a vegades complicat... Aquest gènere s'ha pogut consolidar com el que es, música per tothom amb missatges contundents (a vegades) i ritmes de tot tipus.
El que ens va motivar a entrar-hi no sabria dir ben bé que va ser, imagino que el mateix que he explicat abans, ganes de fer música, de dir coses... i possiblement una de les formes més fàcils de fer-ho en aquest món de la música, n'és el rap.
Move: Començes a fer rap sense adonar-te'n, escoltant molts temes, escrivint lletres, pillant bases, etc... i una vegada et dones compte, ja hi ets dins. Hi ha la necessitat de fer musica, dir coses i tal, però mai ho hagués fet si fos per la banda del rock o el pop. Vam tenir la necessitat de fer rap, i ho vam fer. Mai m'arrepentire d'haver fet rap i no un altre estil.

4. Teniu pensat treure cap treball pròximament?

Alver: Ara mateix estem treballant en la "PokerTape vol.2", i ja gairebé està acabada, queden un parell de retocs. És la segona part de la primera mixtape que vam treure, després de les dos primeres maquetes. Serà un treball sense cap fil conductor, simplement temes que teníem ganes de treure i no sabíem com unir-los, temes de tot tipus. Junt amb aquest treball, imagino i espero que ens aniran sortint bolos per Barna, de moment tenim confirmats un parell o tres al barri i prometem donar-ho tot en ells.
Move: La Pokertape vol.2 surt el dia 10 de Setembre (en teoria), amb uns 15 temes de tot tipus, amb colabos de Blai, Erïc Ostwald, Trak'n'Rank, Miguel Zamarripa i MC Redecki (un par de col•laboracions s'han quedat per la següent Pokertape); amb molts beats robats a americans i una producció del gran Altiman. També tenim 4 concerts ja programats per Setembre, i apartir d'alli, a intentar moure'ns mes enllà de Barcelona.

5. Quines són les vostres influències?

Move: Ens influeix tot el que ens rodeja i tot el que sentim. Estil esponja, ens quedem amb tot el que ens envolta. Així que musicalment tan sols intentem sonar com ens moli, sense penjar-nos en un so concret, però òbviament cal fixar-se en altres grups per veure com ho fan. A l'hora de fer lletres ens fixem en tot tipus de temes, sobretot parlem del barri ja que es el lloc on ens han criat. Hi ha penya que li agrada parlar de Catalunya a tots els temes, dons jo parlo del meu barri que es el lloc on he nascut, on visc, i el conec millor que a mi mateix. 

6. Com creieu que està la situació del rap en general? I a Espanya? I més concretament a Catalunya?

Move: El rap en general esta millor que mai. Tens per escoltar mil tipus d'estils, mil MC's o grups diferents, etc... i si no et mola lo nou, encara tens tot lo vell per sentir, no es alguna cosa que es perd en el temps. A Espanya la moguda esta bastant pitjor. Personalment, penso que la gran majoria dels que estan visquent del rap, dels que "estan dalt", estan visquent del cuento. En canvi, el nivell underground, si saps on mirar, es molt bo. Penya de Madrid, de Barna, etc... que s'ho esta currant molt, i provant noves mogudes, que sempre es important. També hi ha molta merda, però es fàcil esquivar-la, i al cap a la fi, tots començem d'aquesta manera, així que tampoc se'ls ha de criticar. A Catalunya el panorama esta creixent últimament, cada vegada hi ha mes grups, cada vegada mes guapos, i cada vegada mes discos editats de manera pro. També hi han grups molt cutres i prefabricats que sobren, però es lo de sempre, no tot pot estar guapo.

7. Digueu-nos cinc artistes o grups d'Amèrica i uns altres cinc d'Espanya.

D'Amèrica: 2pac , Notorius BIG, Travis Porter, Kanye West quan produeix, i Mac Miller. Molt típic. 
D'Espanya: Griffi , Suite Soprano, Agorazein, Kako y El Chaval (molt originals!), i The Louk 

8. Sabent que feu rap en català, recomaneu-nos-en també de catalans. 

Move: Ara hi ha penya fent coses molt guapes: a Valencia esta Arrap i Atupa, que han tret discos nous; a Mallorca esta Valtonyc, que no para de currar; i aquí, catalans, estan currant bastant alguns grups per treure coses noves, com El Nota que fa rap hardcore, el Blai que esta apunt de treure una maqueta molt fresca, nosaltres mateixos, i no se realment. Ara pensant-ho be, em sembla que l'escena a Catalunya (no els Països Catalans) esta bastant parada. Encara fa falta que apareixi mes penya amb ganes de fer coses. 

9. Fent honor al nostre blog, una pregunta sobre herba. Legalització del cànnabis? Per?

Alver: Bueno, no sé si estic capacitat per respondre a aquesta pregunta, trobo que és un tema complicat. Conec gent que en consumeix habitualment i moltes vegades ha de buscar vies que no haurien de ser les adequades per a aconseguir-la i crec que una legalització parcial i controlada (per exemple fent us d'associacions cannabicas, etc.) seria una bona solució. La realitat es que desconec bastant com és la legislació actualment així que no crec que poguí dir gaire cosa més.
Move: Jo crec que si s'hauria de legalitzar, igual que esta legalitzat el tabac. Prohibir i prohibir mai es bo.

10. Què opineu d'un blog com Green Spirit? 

Alver: Crec que la qüestió no es que n'opinem, si no dir que és totalment necessari que s'impulsin iniciatives com aquesta, Internet i altres mitjans de comunicació tenen aquesta gran utilitat, unir persones per a divulgar i compartir coses. Crec que és molt necessari que la cultura es mogui contínuament i nosaltres, els usuaris, en siguem partíceps integrament d'ella.

Aquí acaba l'entrevista, si teniu alguna cosa que afegir, aquest és el moment;

Poker d'Asos: Una abraçada i a seguir currant, que es l'única manera d'aconseguir el que ens proposem.

I fins aquí l'entrevista a Poker d'Asos. Per a més informació;

Facebook de Poker d'asos - http://www.facebook.com/pages/Poker-dAsos/157308357617541
Twitter - @Pokerdasos
Bandcamp - www.pokerdasos.bandcamp.com 
Contratació - pokerdasos@gmail.com


Signat: Riot

No hay comentarios:

Publicar un comentario